Viggo Melgert en Sander Vrijbloed, eigenaars van restaurant Bree33, hebben voor Bree56 een nieuwe partner in Tom van Aken gevonden. Tom zal als chef-kok de bistro verder gaan ontwikkelen.

Chef de Cuisine Tom van Aken heeft meer dan tien jaar werkervaring in de culinaire wereld van Leiden. Hij heeft zich laten inspireren door chefs van De Beukenhof en de KW106. Daarnaast heeft hij gewerkt als sous-chef bij In Den Doofpot en Restaurant Dartel. Tom vindt het belangrijk dat de gast geniet van de complexiteit van alle smaken, en dat er een harmonie wordt gecreëerd – dit zorgt voor een onvergetelijk diner.

Viggo heeft uitgebreide horeca-ervaring. Van 1998 tot 2012 was hij bedrijfsleider van het zeer populaire Stadscafé van de Werff in Leiden. In 2012 vertrok hij naar Curaçao om daar als manager van Pampus aan het Waaigat aan de slag te gaan. Sinds maart 2014 is Viggo de zakenpartner van Sander Vrijbloed – en sinds 2015 natuurlijk ook van Tom.

Sander heeft zijn opleiding genoten bij bekende restaurants in de omgeving van Leiden, zoals De Beukenhof en de Moerbei. Na enkele jaren als chef-kok de scepter te hebben gezwaaid bij In den Doofpot (Leiden) – met Tom van Aken als zijn sous-chef – is hij nu de zakenpartner van zowel Viggo als Tom. Bovendien is Sander de chef-kok van Bree33.

nl_NL
en_US